Over Deborah

Vrouw, moeder, partner, dochter, vriendin, onderneemster, coach, …

maar bovenal gewoon Deborah!

Ik denk dat ik lang niet de enige ben die veel rollen op zich neemt (of zoals we dat soms mooi zeggen, ballen in de lucht houden). Een druk leven met veel uitdagingen is me dan ook nooit vreemd geweest. Reeds op middelbareschoolleeftijd combineerde ik mijn studies met weekend/vakantiewerk, later werd dit een job gecombineerd met volwassenenonderwijs en uiteraard nog een sociaal leven. Later gooide ik ook nog het balletje ‘onderneemster in bijberoep’ mee in de lucht. Op mijn werk nam ik steeds meer verantwoordelijkheden en ook met mijn praktijk had ik grote dromen. En ook al kan ik in het echt niet jongleren, het lukte me aardig om al deze ballen in de lucht te houden. Ik werkte soms 60 uren per week en was ontzettend blij dat ik tussendoor ook nog de was en plas gedaan kreeg. Uiteraard waren er wel eens mindere dagen en werd ik tijdens mijn weekends of vakantie wel eens ziek, maar daarna kon ik er weer tegenaan. Little did I know dat dit mijn eerste signalen waren.

Fastforward naar mei 2015. Hét moment waarop mijn grootste droom werkelijkheid werd. Ik was zwanger! Eindelijk!

Verder lezen

Mijn hart maakt een sprongetje van …


Mijn gezin

Mijn partner Jan en onze dochter Feline houden mijn voeten op de grond en mijn hoofd in de wolken. Hun liefde en steun zijn mijn veilige haven van waaruit ik steeds op ontdekking kan gaan naar mezelf, de vrouw en mama die ik wil zijn.

Trots om deel uit te maken van dit team van 3!


Klein 'gelukskes'

Ik kan oprecht genieten van de kleinste dingen. Het vinden van ‘cornollekes’ op het strand, de kleuren van de zonsondergang, de zon die mijn huid verwarmt of een vlinder die rondfladdert. Het zijn vaak de kleine (en gewone) dingen die mijn dag goedmaken.


Rustmomentjes en tijd alleen

Als hoogsensitiefje geniet ik intens van momenten alleen. Even inchecken bij mezelf, reflecteren en voelen hoe het met me gaat. Deze momenten zorgen ervoor dat mijn eigen batterijen weer opladen en ik nadien weer kan geven aan anderen. 


Nieuwe dingen leren

Soms lijk ik wel de eeuwige student. Mijn voorliefde voor alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft en ontembare drang naar (nieuwe) kennis, zorgen ervoor dat je me regelmatig op de schoolbanken kan terugvinden. Naast het lezen van talloze boeken volg ik dus ook zeer regelmatig opleidingen en bijscholingen. Ik ben dan ook van mening je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. 


De zee

Ik ben een kind van de zee! Zowel het woelige water als de vlakke spiegel kunnen me bekoren. De ontegensprekelijke kracht van water, de ongekende donkere dieptes, het ruisen, de weidste vergezichten, de schittering van de zon op het wateroppervlak en de eindeloos vloeiende bewegingen van de golven hebben voor mij iets magisch. Ik grijp dan ook elke kans aan om dicht bij de zee weer tot mezelf te komen. 


Chocolade

Mijn guilty pleasure! Witte, melk, met praliné, nootjes, gezoute caramel of gepofte rijst. Ik hoor vaak “één blokje kan toch geen kwaad”. Klopt helemaal! Maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid en ik weet dat het nooit bij ééntje blijft. Ik ken geen rust als ik weet dat er nog lekkers in de kast ligt. Dat maakt dan ook dat de Sint en de paashaas zowel mijn beste vriend als ergste nachtmerrie zijn. 

Wat anderen zeggen